Nieuws

Maatschappelijk waardevol werk 

Iedereen heeft een eigen visie op wat de maatschappelijke problemen van onze tijd zijn. Werk is er zat, omdat we nogal wat uitdagingen hebben liggen. Recentelijk vroegen we ruim 1.000 Nederlanders waar we volgens hun mee aan de slag moeten. Het antwoord vindt u in ons rapport.  

3/1/2022

Op de valreep van 2021 verscheen een interview met Werkse!

23/12/2021

Drachten, 27 december 2021. De eerste generatie zonnepanelen is aan vervanging toe en komt geleidelijk van de daken.

9/12/2021

Persbericht van Werkse!, 8 december 2021. Werkse! investeert vanaf 2022 permanent in de ontwikkeling van medewerkers en werkzoekenden, zodat zij meer wendbaar en weerbaar zijn op de arbeidsmarkt. Daarvoor wordt een derde business unit opgericht onder de naam Innovatie & Ontwikkeling.

7/12/2021

Uiteraard heeft ook het Werkinnovatieprijs project Circulaire hub een plek in het jaarverslag 2020 van Pantar. Met enkele mooie cijfers over niet alleen de arbeidsplaatsen waaraan gewerkt wordt, maar ook de opbrengst aan grondstoffen.

29/11/2021

De Zorghub leidt werkzoekenden op die langdurig werkloos en aangewezen op bijstand zijn. Bij twee zorgorganisaties in Delft volgden zestien deelnemers het afgelopen half jaar een opleiding en werkten daarbij tegelijkertijd op de locaties. Hiervan hebben twaalf tot op heden een contract.

25/11/2021

Charlène besluit via de Werkbrigade* bij Pantar aan de slag te gaan in de groenvoorziening. “Eén dag proberen kan geen kwaad dacht ik.” Haar beeld dat er nauwelijks vrouwen werken klopt. Maar binnen die ene dag verdwijnen al haar twijfels.

25/11/2021

BHAG Delft is een samenwerking van 10 organisaties die streven naar een inclusief Delft. Naast Werkse! zijn dat Perspektief, Firma van Buiten, Delft voor Elkaar, Delft Support, Stunt, GGZ Delfland, Ipse de Bruggen, DSW & Woonbron.

4/11/2021

Scheiden van sinaasappelschillen, koffiedrab, papier en glas op locaties zoals een Bagels 'n Beans is de start: Pantar zorgt vervolgens voor een duurzaam transport en samen met Seenons dat deze afvalstoffen worden hergebruikt als nieuwe grondstoffen. In dit filmpje, met Renata Oort namens Pantar, zie je er meer over.

2/11/2021

Eppie Fokkema, voorzitter van de Raad van Bestuur van Archipel Zorggroep over Doe Mee met de 4W: "We hebben hier de Werkinnovatie Prijs van Start Foundation mee gewonnen. Dat is een mooi startpunt om het project nu uit te gaan bouwen. Eerst in de wijk Gestel en later ook in de rest van de stad. Ik geloof sterk in de kracht van de wijk en denken vanuit de behoefte van de gemeenschap. Zo werken we echt aan het geluk en het welzijn van ouderen in Eindhoven en omgeving.”

29/10/2021

Deze vijf kanjers zijn de allereerste medewerkers van Zorghub! Na een opleiding bij Werkse! gaan ze aan de slag als zorgmedewerker voor de cliënten van Perspektief. Een typische win-win: Perspektief kan zo de zorg bieden die bedreigd wordt door de hoge werkdruk, en de nieuwe medewerkers krijgen volop ondersteuning bij hun (r)entree in de zorg.