Achtergrond Werkinnovatie Punt

Samen met Cedris lanceerde Start Foundation de Werkinnovatie Prijs. De leden van Cedris werden uitgedaagd om naast het organiseren van uitstroom naar regulier werk en naar werk binnen het sociale werkbedrijf, op een innovatieve wijze nieuw werk te organiseren dat inspeelt op maatschappelijke problemen. 

Hieronder vind je meer informatie over de opzet van de Werkinnovatie Prijs, de initiatiefnemers & meer. We staan open voor nieuwe, vergelijkbare projecten en andere goede ideeën: aanmelden kan hier. Daar lees je ook meer waar een goed project, passend binnen de parallelle arbeidsmarkt, volgens ons aan voldoet.

Banen voor wie buiten de arbeidsmarkt vallen. Ondanks de economische voorspoed telt Nederland zo’n 1,6 miljoen mensen die een uitkering ontvangen. Bovendien zijn mensen niet altijd geschikt om direct geplaatst te worden.

In 2020 lanceerde Start Foundation samen met Cedris de Werkinnovatieprijs, op zoel naar ideeën voor vernieuwende werkgelegenheid in de vorm van maatschappelijk waardevol werk voor mensen met een grote achterstand tot de arbeidsmarkt.

Werkinnovatiepunt en de Werkinnovatie Prijs zijn initiatieven van Start Foundation & Cedris. Samen lanceerden zij de Werkinnovatie Prijs.

Maatschappelijk waardevol werk, Parallelle Arbeidsmarkt, businesscase: wat wordt daaronder verstaan?

Hieronder vind je een lijst met de meestgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact op.

Heb je inhoudelijke vragen over een van de showcases & projecten? Neem dan contact op met de betrokken organisatie. Hier vind je alle lopende showcases terug.