Nieuws

Maatschappelijk waardevol werk 

Iedereen heeft een eigen visie op wat de maatschappelijke problemen van onze tijd zijn. Werk is er zat, omdat we nogal wat uitdagingen hebben liggen. Recentelijk vroegen we ruim 1.000 Nederlanders waar we volgens hun mee aan de slag moeten. Het antwoord vindt u in ons rapport.  

18/5/2022

Op 7 maart jl. werd er ruim 100 miljoen op giro 555 gestort voor de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne. Nog weken daarna stroomde het geld binnen. In de nood eet de duivel vliegen,’ is een oudhollands spreekwoord. Het betekent zoveel dat als je in nood verkeert, stel je je tevreden met dingen die je anders zou weigeren. "Zou men niet Giro 666 moeten introduceren? Niet in plaats van, maar naast Giro 555. Mensen kunnen dan zelf een afweging maken wat ze aan wie willen geven en met welk doel", aldus Jos Verhoeven, directeur van Start Foundation.

4/4/2022

Pak je kans, denk mee en meld je aan voor de paneldiscussie "Een arbeidsmarkt voor iedereen!" Werkgevers, werknemers en de gemeente Eindhoven moeten de handen ineen slaan om een arbeidsmarkt te creëren waarop voor iedereen plek is. Toegang: gratis

4/4/2022

1/3 Nederland is een ‘waanzinnig gaaf land’. Het zijn de woorden van onder andere Mark Rutte en Claudia de Breij. Zij hebben gelijk. Nederland is een waanzinnig gaaf land. Maar we moeten wel wat sociaal-economische rotzooi opruimen.

28/3/2022

Deze week heeft SD Verbindt de nieuwsbrief maart 2022 verzonden, met goed nieuws over het opstarten na de corona maatregelen, de samenstelling van een stuurgroep en meer. Inschrijven voor de nieuwsbrief kan op de website van SD Op Weg zelf.

11/2/2022

Zo’n 1,5 miljoen mensen in Nederland zitten op dit moment nog zonder werk thuis. De Participatiewet – uit 2014 – had burgers met een afstand tot de arbeidsmarkt toegang moeten geven tot betaald werk. Niet gelukt dus. Start Foundation heeft daar iets op gevonden: een parallelle arbeidsmarkt.

1/2/2022

Stichting "Doe mee met 4W" is op zoek naar bestuurders die eindverantwoordelijk zijn voor de activiteiten van de stichting, de financiën, het beleid en het werkgeverschap. "Wij zijn op zoek naar een voorzitter, secretaris, penningmeester, en algemene bestuursleden, met diverse achtergronden die de doelstellingen van de stichting een warm hart toedragen". Lees meer.

25/1/2022

De Parallelle Arbeidsmarkt biedt mogelijkheden om het sociaal stelsel met passieve uitkeringszekerheid deels om te zetten naar actieve vormen van werkzekerheid, gericht op de blijvende ontwikkeling van ieders talent naar ieders mogelijkheden.

12/1/2022

Werkse! gaat van start met de tweede groep Zorghub medewerkers. Voor 10 personen is er ruimte bij Pieter van Foreest in Delft!

12/1/2022

Zelfstandigheid, dagritme en 'onder de mensen zijn'. Dat zijn de belangrijkste pluspunten die Hinda ervaart in haar nieuwe functie bij Perspektief. Vanuit de uitkering kon zij via de Zorghub bij hen aan de slag. Lees haar verhaal.

4/1/2022

Doe mee met de 4W, een van de showcases van de Werkinnovatieprijs, heeft een nieuwsbrief opgezet om de directe relaties en geïnteresseerden te informeren over het project.